Bra presenter till barn

Den som har bekanta på avstånd och vill uppvakta deras barn på födelsedagen kan bli lite rådvilla beträffande presenter. Om man inte träffas alltför ofta på grund av avstånd eller andra orsaker kan det bli lite svårt att välja. Speciellt om det gäller kläder. Vilken storlek skall det vara? Vad kan behövas i fråga om typ av kläder?

photodune-591986-gifts-xs

Ett bra tips är då att köpa presentkort hos någon webbshop. Tyvärr erbjuder inte alla denna möjlighet, men en som gör det är Zalando. Om barnet är lite större så stör det inte att fråga föräldrarna om råd beträffande färger och storlek. Barnen växer ständigt varför kläder säkerligen är välkommet. Till mindre barn kan slitstarka kläder vara lämpligt, med extra skydd på knän och armbågar till exempel. Flickor som kommit upp något i åren har ofta en idol och vill gärna efterlikna denne om det är en tjej. Om man kan hitta ett plagg, kofta eller linne till exempel, som stjärnan bär kommer födelsedagsbarnet i fråga säkerligen att bli glad.

Ge bort din tid

En av de finaste sakerna du kan ge ett barn som du känner väl, är din egen tid. Ge bort en present som innebär att ni två, kanske tillsammans med föräldrar, syskon eller andra, ska spendera tid ihop. Ta med barnet till en djurpark eller närmsta badland. Bjud hem barnet på en helkväll hemma hos dig med pyssel och kanske ett biobesök tillsammans? Det är dessa saker som barnet kommer att minnas mycket längre, och vara mer tacksam för i slutändan, än några leksaker.

Leksaker som håller

När det handlar om leksaker kan det tyckas lite enklare att välja än kläder. Men då skall man vara medveten om kvalité och funktion. Att ge bort en pryl som inte håller mer än födelsedagen är ingen höjdare. Hållbara och nyttiga leksaker går alltid hem. Lek och lär ett ett tema man kan tänka på när man tittar igenom urvalet. Varför inte titta in hos på en bra webbutik? Där finns garanterat fina och gedigna artiklar i alla klasser och typer. Verktyg till exempel hör absolut till lärdomsvänliga leksaker. Att leka affär tycker barnen mycket om och då kommer man osvikligt in på mat och därmed även kök. Lära för livet är en metafor med eftertryck att ha i åtanke när man väljer presenter till barnen.