Smultronställen utanför landsgränsen

IrlandSmultronsaft kräver ett riktigt bra smultronställe, det är ett som är säkert. Det här med välmående finns ju i en himla massa former och ordet är både subjektivt och suggestivt. Ibland kan det vara en mjuk soffa att bara sjunka ned i och närapå bara försvinna, ibland ett stenhårt träningspass som ger en härlig känsla i kroppen efteråt… 

Hitta sitt smultronställe

Detta är bara ett axplock av det som kan tänkas ge ett inre och även fysiskt välmående. Lever man ett stressigt liv med mycket arbete och en tillvaro där lugn och ro inte visar sig särskilt ofta. Detta kan säkert de allra flesta känna igen sig i åtminstone från någon period i sitt liv, vare sig det var som student, arbetare eller småbarnsförälder. Då, i alla fall, kan det vara skönt för själen att veta att det finns ett smultronställe, en tillflyktsort att fly till ifrån verkligheten för en vecka eller två när man verkligen behöver ladda upp batterierna. Smultronstället kan likväl som att vandra i det gröna landskapet på Irland eller ligga vid strandkanten på någon ö utanför Thailand, vara att åka till sitt landsställe där mobiltäckningen är ringa och lugnet sköljer över en.

Kanske har man funnit detta, kanske kommer man att finna det. Men att resa bort från en stressig verklighet, säg en gång per år, är nog något att rekommendera. Vi behöver avkoppling då och då för att kunna funktionera under övrig tid. Så leta och finn när du har möjlighet.