Hemmet – också ett smultronställe

Många av oss kommer ihåg när vi som barn hittade smultron för första gången och vet vilken känsla det väcker i oss än idag som vuxna.

I Sverige finns det många vackra, avslappnande fina trevliga smultronställen. Den röda stugan i skärgården eller en kolonilott i utkanten av staden. Vårt eget hem är också det ett smultronställe.

Hemmet

Vad gör ett smultronställe?

Det är många viktiga faktorer som ska falla på plats för att ens hem ska kännas som det där riktiga känslan av smultronställe: en inredning som faller en i smaken, ha människor runt omkring som du älskar att umgås med, att det är rent och fint och framförallt att ha tid att slappna av för att njuta av ditt vackra trevliga ombonade hem.

Vad gör ditt hem till ett smultronställe? Ibland kan nya färger och nya inredningsdetaljer vara det som piffar upp ditt hem. Få det att kännas som en mysig plats att landa på när man är färdig med en hektisk dag. Under sommaren kanske det handlar om att inreda terrassen eller balkongen för att göra det till ett smultronställe?

Ett smultronställe är inte nödvändigtvis säsongsbetonat, även om det har en klang av sommar. För i våra hem bor vi ju i regel året om och då är det viktigt att uppbåda en känsla av att varje dag komma hem till vårt speciella smultronställe.