Nya resmål – Almería

Almería är just nu aktuellt i den åttonde säsongen av “Mästarnas mästare”. Under några veckor bodde superstjärnor som Peter Forsberg, Jörgen Persson och Hanna Marklund i den vackra staden vid den spanska sydkustens östra hörn.
shutterstock_247755049

Almeria har hittills varit ett relativt okänt resmål för oss i Sverige, men efter programserien har många blivit intresserade av att veta mer om staden. Här bor du i ett solsäkert klimat med långa stränder och närhet till flera av Spaniens mest berömda sevärdheter.

Efter några dagar vid poolen eller stranden kanske du vill se dig omkring? Hyr en bil eller följ med på någon av de guidade utflykterna till exempelvis Granada och den legendariska borgen Alhambra. Eller kanske en tur upp till Sierra Nevada: Förutom en fantastisk utsikt över de snötäckta bergen finns en slalomanläggning, som även kräsna svenskar brukar uppskatta. Är du intresserad av golf så finns ett flertal banor avhög klass i området: bland annat La Manga, den internationella mästerskapsbanan ritad av Seve Ballesteros.

Upptäck Almería, en stad väl värd ett besök.