Presenttips till dop

Dop är en av höjdpunkterna i många nyblivna föräldrars liv. Det är ett viktigt tillfälle för barnen också, men då många av de som döps är väldigt unga kommer de inte att komma ihåg händelsen. Det betyder dock inte att du inte kan göra något som kommer att få betydelse för barnet.

Med en riktigt fin present kommer de att tänka på dig livet ut. Dop är ett viktigt tillfälle för presenter och många väljer att lägga en extra stor summa för att hitta en oförglömlig present som förblir viktig genom hela livet.

Det är också vanligt att ge presenter till föräldrarna. Många menar att dopet är viktigare för föräldrarna än för barnet vilket betyder att det är ett perfekt tillfälle att också ge en present till dem.

Blommor och kort

Blommor är en riktig klassiker i presentsammanhang och passar för alla tillfällen. En bukett är ett bra sätt att visa uppskattning oavsett om det handlar om födelsedagar, bröllop eller någon annan anledning till att fira, till exempel dop.

Tänk på att bifoga ett kort när du ger bort en bukett, för att mottagarna ska veta vem det kommer från. På nätet kan du hitta mängder med kort i olika stilar. Om du är kreativ och tycker om att pyssla kan du också göra ett eget personligt kort att ge bort. Det brukar vara mycket uppskattat och ett fint minne för föräldrarna att behålla.

Fler presenttips

Vad som är en bra gåva till ett dop beror väldigt mycket på de som ska få gåvan. Om föräldrarna är vinintresserade är en rolig present att ge bort ett årgångsvin som ska lagras till barnets 18-årsdag. En graverad fotoram eller ett vackert fotoalbum att spara alla bilder från barnets första åt brukar också vara populärt. Ett vackert smycke är också en populär present till barnet som kan följa med genom hela livet.

På internet finns många tips och råd. På Doppresenttips kan du hitta förslag på många speciella och unika presenter. Låt fantasin flöda och tänk gärna i nya banor – då kan du vara säker på att din present blir lyckad.