Presenttips

Att ge bort presenter är alltid svårt. Jag tycker det är viktigt att hitta något personligt, gärna lite unikt, för att den som får presenten ska uppskatta den och få känna sig lite speciell. Ofta köper jag mina presenter lokalt, jag gillar att unna de lokala butikerna så att de kan leva kvar. Nu känns det som om jag gått igenom de presenter som säljs här och jag har svårt att hitta något nytt och roligt. Därför har jag börjat leta på nätet istället. Så jag tänkte delge er mina smultronställen på nätet som har unika presenter.

Norrform

äggkoppDen första sida jag fastnade för, var en liten webbshop, som kändes unik och nytänkande. Webbshoppen heter norrform.com. Här säljs äggkoppar, egna och speciella, i formen av en spermie. Dessa skapelser är verkligen stilrena, snyggt designade och framförallt unika. Här kan du verkligen få tag i en unik present, utöver det vanliga.

Kopi Luwak Kaffe

Vi svenskar älskar kaffe. Vi dricker faktiskt 10 liter per person och år. Det allra exklusivaste i kaffeväg idag är Kopi Luwak Kaffe, det är verkligen kaffedrickarnas royce royce. Denna kaffesort framställs bara 500 kg per år av, så därför kostar det en hel del också. Det som är mest unikt med detta kaffe är framställningen av det. Det finns nämligen ett kattdjur som smyger omkring på nätterna på de indonesiska odlingarna och äter upp de finaste bönorna, bönorna bryts ner i dessa djurs mage och ut kommer detta kaffe. Lokalborna plockar nämligen ut bönorna ur spillningen, steriliserar och rostar dem och säljer som världens dyraste kaffe. En burk Kopi Luwak innehåller 57 gram hela kaffebönor och kostar 6100 kronor kilot.

Hoppas ni fick något roligt tips idag, framöver kommer nya dagar, vilket innebär fler tips. Må så gott!