Smultronställen Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är en mellanstor stad tio mil söder om Umeå som kan skryta med födelseort för tre stora hockeyproffs: Forsberg och Sedintvillingarna. När vi besökte staden skickade vi ut förfrågningar på smultronställen som vi borde ta en titt på. Här är de bästa vi hittade. 

Örnsköldsvik

Skuleberget

Visserligen en tjugominuters bilfärd från Örnsköldsvik men väl där blev vi inte besvikna. Området är fantastiskt vackert. Vi struntade faktiskt i bergklättringen, lekplatsen och rövargrottan och gick bara omkring i skogen.

Skallbergsgrottan

I Gideå finns det en underjordiskt, smått klaustrofobisk grotta som man kan krypa genom. Det är smala gångar men platsen har rejäla stegar hjälmar som man får låna. Det var väldigt spännande men gör det inte om du är klaustrofobisk för gångarna är smala och ibland lite svåra att manövrera om man är lite ovig. Ta också med pannlampa för det är kolsvart där nere.

Ulvön

En liten båtresa bort finns en pittoresk liten ö med bangolf, restauranger, vackra miljöer och god öl. Ön har gulliga små stugor som man kan titta på medan man äter en mjukglass och känner doften av havssalt i luften. Vi övernattade faktiskt och passade på att grilla på kvällen. En skön get away från städerna!