Spelarens smultronställe

Att vara en seriös spelare i dagens samhälle medföljer att man bör vara uppdaterad på vad som händer i spelindustrin. Det är dock inte alltid så självklart vart du ska vända dig till för att få den färskaste nyheterna.
shutterstock_228672052

Ett ställe som verkligen passar in på definitionen av smultronställe är Reddit.com. Hela konceptet bakom denna webbplats är just att den är i sig självt ett smultronställe bestående av flera tusen olika forum. Några av forumen man kan besöka är /r/Gaming och /r/games för att få veta lite mer om spel och spelindustrin.

Är man intresserad av en speltitel till ett billigt pris samt att det inte faller under vad som kallas Grey market dvs då en produkt säljs billigare än hos en godkänd distrubitör så kan man vända sig till exempel Chrono.gg. Denna webbsajt erbjuder endast en produkt per dag till kraftigt reducerat pris. Fördelen med Chrono.gg är att de inte är en grey market heller.

Alternativt så kan man vara en aktiv användare på Steam och deras plattform av både onlinebutik och webbforum. I deras webbbutik så brukar de ha varje helg ett mindre upplägg av spel till rea. Samt under stora högtider så har de alltid enorma reor.