Yasuragi Hasseludden

Ett av mina bästa smultronställen är Yasuragi Spa, på Hasseludden i Stockholm. Hit brukar jag försöka åka minst en gång per år för att ladda batterierna, landa i mig själv och njuta av underbara behandlingar och klasser.

YasuragiFör dig som inte varit på Yasuragi tidigare så är det ett japanskt spa med allt vad det innebär. Här finns varma bassänger, varma källor, rum med solvärme och ljus och mycket mer. Det erbjuds även klasser för de som bor här, så som klangresor, yoga, olika typer av meditationer och zuschi skola.  Förutom klasserna finns här ett spa där man i förväg kan boka behandlingar. Här finns bland annat ansiktsbehandlingar, massage och kroppsbehandlingar som utförs av utbildad och erfaren personal.

När du kommer till Yasuragi får du en kimono och ett par tofflor som du kan ha på dig under hela din vistelse, dessa får du sedan ta med dig hem. Många går till någon av restaurangerna på kvällen, enbart i denna utstyrsel. Detta gör att hela stämningen här är väldigt avslappnad och harmonisk.

Denna plats skulle jag vilja rekommendera till alla och jag hoppas att alla har möjlighet att boka in ett besök framöver. I dagens stressade tillvaro är detta verkligen en plats att finna ro, hitta sig själv igen och reflektera över vad som är viktigt och rätt för en själv.